26 september 2021

Oproep aan ondernemers: help de Schiedamse kledingbank!

Oproep aan Schiedamse ondernemers of vastgoedbezitters met een hart dat slaat voor de Schiedamse Nieuwlanders die leven onder het minimum.
Heeft u een leegstaande ruimte ? Stel het ter beschikking aan de kledingbank Nieuwland.

Weet u wat “de kledingbank” doet? De vrijwilligers van Kledingbank Nieuwland verzamelen kleding en schoenen die toch niet meer gedragen worden. Ze sorteren deze kleding en doen eventueel kleine reparaties en plaatsen ze netjes gesorteerd in schappen en rekken.

Zo is er kleding voor groot en klein, voor de schiedammers die niet genoeg hebben om rond te komen.
Iedereen in Nieuwland krijgt de kans om zich goed te kleden.
Daarnaast is het belangrijk dat kinderen met behoorlijke en passende kleding en schoenen naar school kunnen, waardoor er niet bij voorbaat al een achterstand of ongewenste uitzondering ontstaat. Bovendien creëert het maken van een keuze, zelfs al is het uit rekken en schappen met zorgvuldig behandelde herbruikbare kleding, het gevoel van menszijn. Vreugde om iets nieuws te hebben.

Als u vlug reageert dan kan de kledingbank Nieuwland een doorstart maken, ze is eigenlijk onmisbaar. Bovendien zijn we dan met z’n allen heel milieubewust bezig. Twee vliegen in één klap dus.
Met een zeer nabije toekomst waarin er sterk stijgende energiekosten etc. worden gesignaleerd, is het dubbel zo belangrijk dat mensen over warme kleding kunnen beschikken.

Mensen open uw hart en help mee !

Voor contactinfo, zie https://nieuwlandschiedam.nl/kledingbank-nieuwland/