PvdA Schiedam in Nieuwland

18 februari 2022

Op zaterdag 19 februari gaat de PvdA Schiedam massaal de straat op voor het belangrijkste thema van de gemeenteraadsverkiezingen: betaalbaar wonen. Onder aanvoering van lijsttrekker Petra Zwang gaan kandidaat-raadsleden en vrijwilligers om 11:00 naar Nieuwland. Ze gaan de straat op met het Woonmanifest, dat samen met de Tweede Kamerfractie van de PvdA is opgesteld.

Petra Zwang:
“Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in Schiedam is voor veel mensen onbereikbaar geworden. De huren rijzen de pan uit en een betaalbare woning is nog nauwelijks te vinden. Ondertussen nemen huisjesmelkers en buitenlandse investeerders Schiedam over. Studenten, starters en gezinnen zijn de dupe. Dat moet en kan anders!”

Die verandering begint wat de PvdA betreft op 16 maart. Bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunnen kiezers bepalen of wonen weer een recht voor ons allemaal wordt in plaats van een privilege voor een kleine groep.

Het Woonmanifest bevat 9 punten om de wooncrisis te bestrijden. Allereerst wil de PvdA dat minstens 40 procent van de nieuwe woningen gebouwd worden in het sociale segment. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de ‘Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen’ van PvdA, GroenLinks en SP. Die regelt dat het aantal betaalbare woningen minstens op peil blijft. Zo wordt de uitverkoop van sociale huurwoningen gestopt. Daarnaast wil de PvdA een aanpak voor het isoleren van tochtige huizen, en meer geld vanuit Den Haag naar gemeenten om onmisbare voorzieningen zoals de bibliotheek, het speeltuintje, het buurthuis en fatsoenlijk openbaar vervoer in stand te houden of te verbeteren.


De PvdA Schiedam is zaterdag 19 februari van 10:30 tot 13:00 te vinden in Nieuwland. Ben je er dan niet, maar wil je toch iets kwijt over de woonproblematiek in Schiedam? Neem dan contact op met de PvdA door een mail te sturen naar [email protected]. Wil je het Woonmanifest tekenen? Dat kan vanaf zaterdag op
pvda.nl.