Opvolger/commissielid

Jessica Silva

Jessica Silva

Over Jessica Silva

Mijn naam is Jessie Silva. Samen met mijn partner en dochter woon ik in Schiedam. In Schiedam ben ik geboren en hier heb ik ook allerlei belangrijke en minder belangrijke fasen in mijn leven doorlopen 😉 Ik werk sinds 2004 bij de gemeente Rotterdam. Daar heb ik diverse functies gehad en de laatste 6 jaar ben ik werkzaam als beleidsadviseur.

Ik heb vanaf mijn 8e levensjaar gebasketbald bij Juventus. Later gaf ik daar basketbaltrainingen aan de jeugd en heb ik met veel plezier kinderactiviteiten en kinderkampen begeleid (bij Juventus, maar ook bij Heppie). Ook heb ik een aantal jaren gevoetbald bij Hermes DVS.

Vanwege drukte rondom werk en gezin heb ik de laatste jaren niet meer wekelijks uurtjes over voor vrijwilligerswerk, maar dat komt wel weer.

In mijn vrije tijd klets ik verder graag, lees ik een beetje en ben ik tegenwoordig veel op pad met mijn ondernemende dochter. Ook sporten is iets wat ik nog steeds graag doe.

Bij Stichting Heppie (tegenwoordig onderdeel van ‘het vergeten kind’) leerde ik over de methode: “een klimaat van aandacht”. Een methode die staat voor positieve aandacht in het jeugdwelzijn. Door die positieve aandacht en veilige omgeving kunnen jeugdigen zich goed ontwikkelen. Ik geloof daar heilig in en ik zou graag zo’n klimaat van positieve aandacht breder willen zien. Niet alleen rondom jeugdigen in Schiedam, maar bij alle Schiedammers. Een positieve sfeer waarin alle Schiedammers zich gezien voelen en zich verder kunnen en willen ontwikkelen. Dus wees genereus in de aandacht en positiviteit in en voor (de mensen in) jouw leefomgeving! Dat resulteert in de mooiste dingen..

Als opvolgend lid hoop ik daarin een positieve bijdrage te leveren en aan de ontwikkelingen in Schiedam, zodat we samen een fijne en veilige plek hebben/creëren voor onszelf en de komende generaties!